AKBANK SANAT “Çağdaş Vokal Günleri” Başlıyor!

Akbank Sanat, bu yıl 5-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri ile yine birbirinden renkli konserlere evsahipliği yapıyor.

Dünyanın en prestijli festivallerinden olan Londra A capella Festivali’nden davet alan ilk Türk A Capella topluluğu olan Mensemble’nin 5 Mayıs 2016, Perşembe günü gerçekleştireceği konser ile başlayacak olan Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında, 10 Mayıs 2016, Salı günü Yunanlı ikili Vassiliki Papageorgiou ve Aliki Markantonatou sahne alacak. Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri, ünlü perküsyon ve ud sanatçısı Yinon Muallem ve Amerikalı piyanist Guy Mintus’un 27 Mayıs 2016, Cuma günü Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği ve Türk Caz müziğinin en beğenilen isimlerinden Elif Çağlar’ın konuk sanatçı olarak katılacağı konserle sona erecek.

Etkinlik kapsamında ayrıca A Capella Boğaziçi 11 Mayıs 2016, Çarşamba günü Summart’ta, Rezonans ise 12 Mayıs 2016 Perşembe günü Avusturya Kültür Ofisi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri Mensemble ile Başlıyor

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri, 5 Mayıs 2016, Perşembe günü dünyanın en prestijli festivallerinden olan Londra A capella Festivali’nden davet alan ilk Türk A Capella topluluğu olan Mensemble’nin Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği konser ile başlayacak.

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulubü ve Boğaziçi Caz Korosu’nda yolları kesişen altı yakın arkadaşın koro tecrübelerini yepyeni bir platformda değerlendirmeye karar vermesiyle kurulan Mensemble konserde, Latin müziğinden Türk müziği aranjmanlarına, caz standartlarından klasik pop düzenlemelerine uzanan geniş bir repertuar ile izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

Etkinlik:​ Konser – MENSEMBLE
Tarih: ​5 Mayıs 2016, Perşembe
Saat: ​20:00
Yer: ​Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: ​Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL

Suyun İki Yakası Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri’nde Buluşuyor

Yıllardır İstanbul’da yaşayan Yunanlı şarkıcı ve söz yazarı Vassiliki Papageorgiou, Yunanistan’ın ünlü antik lir sanatçısı Aliki Markantonatou, Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında, “The Blue Chords of the Lyre ” projesiyle 10 Mayıs 2016, Salı günü sahne alıyor.

Geleneksel Türk ve Yunan folk şarkılarını, antik Yunan liri, mandolin ve perküsyon eşliğinde seslendirecek olan Vassiliki Papageorgiou ve Aliki Markantonatou, antik müzikten geleneksel ve çağdaş müziğe, blues’dan zeybeğe, eski ve yeni Yunan şarkılarından Türk müziğine, Ege ve Anadolu topraklarının zengin müzik mirasını müzikseverlerle paylaşacaklar.

Etkinlik:​Konser – VASSİLİKİ PAPAGEORGİOU & ALİKİ MARKANTONATOU
​Aliki Markantonatou: Antik Yunan liri, vokal
​Vassiliki Papageorgiou: Vokal, mandolin, perküsyon
Tarih: ​10 Mayıs 2016, Salı
Saat: ​20:00
Yer: ​Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: ​Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri Yinon Muallem ve Guy Mintus ile Sona Eriyor

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri, İstanbul’da yaşayan besteci, perküsyon ustası Yinon Muallem ve genç caz piyanisti Guy Mintus’un 27 Mayıs 2016, Cuma günü gerçekleştireceği konser ile sona erecek.

İkili konserde Erkan Oğur, Eyal Sela, Hasan Gözetlik, Arslan Hazreti ve Elif Çağlar gibi sanatçıların konuk müzisyen olarak katkıda bulunduğu, renkli ve özgün bir repertuarı ile farklı kültürlerin ve renklerin izlerini taşıyan yeni albümleri Offlines’dan eserler seslendirecek. Konserde ikiliye Türk Caz müziğinin en beğenilen isimlerinden Elif Çağlar eşlik edecek.

Etkinlik:​Konser – YINON MUALLEM & GUY MINTUS FEAT. ELİF ÇAĞLAR
​Yinon Muallem: Perküsyon, ud, vokal
​Guy Mintus: Piyano
​Elif Çağlar: Vokal
Tarih: ​27 Mayıs 2016, Cuma
Saat: ​20:00
Yer: ​Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: ​Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL