ROCKY Filminin Unutulmaz Yönetmeni JOHN G. AVİLDSEN Hayatını Kaybetti!

Sylvester Stallone ile özdeşleşen Rocky karakterinin 1977’deki ilk filmini yöneten ve En İyi Yönetmen Oscarı’nı alan John G. Avildsen hayatını kaybetti.

81 yaşındaki Avildsen’in pankreas kanseri olduğu ve Los Angeles’ta tedavi gördüğü ünlü Cedars-Sinai Tıp Merkezi’nde vefat ettiği açıklandı. Sinema dünyasının birçok önemli isminin yanında Stallone ve Karate Kid’in yıldızı Ralph Macchio da sosyal medyada üzüntülerini bildiren paylaşımlarda bulundu.

Kariyerine Otto Preminger’in ünlü isimlerin asistanlığını yaparak başlatan Avildsen’in 1973’te yönettiği Save the Tiger ile başlayan yükselişi, 1976’da Rocky ile zirveye ulaştı. En İyi Film ve En İyi Yönetmen Oscarı’nı kazanan filmin ardından Dan Aykroyd ve John Belushi’li Neighbors adlı komedi gibi filmleri yönetti. 1984’te o yılların bir diğer önemli serisi The Karate Kid’in ilk filmine, sonra ikinci ve üçüncü filmlerine imza attı. 1990’da Rocky serisinin 5. filminde yine kameranın arkasına geçti. Yönettiği son uzun metrajlı film, 1999’da çektiği ve Jean Claude Van Damme’ın oynadığı Inferno oldu. Ancak yönetmen, Nate & Al adındaki filmle uzun bir aradan sonra tekrar yönetmen koltuğuna dönmeyi planlıyordu.