MİLYONLUK KUŞ”un Şarkısı ENBE ORKESTRASINA Emanet!

Başrollerini Ufuk Özkan ve Gökçe Özyol’un oynadığı ‘MİLYONLUK KUŞ’ komedi filmi 17 Ağustos’ta vizyona girmeye hazırlanıyor. Oldukça keyifli geçen çekimler Bakü’de 4 haftada tamamlandı. Maceralı komik hikayesiyle oldukça merak uyandıran Milyonluk Kuş’un şarkısını Türkiye’nin en beğenilen Şef Behzat Gerçekler yönetimindeki orkestrası ENBE seslendirdi. Filmin müzikleri, daha once Sinan Akçıl ve Ziynet Sali gibi isimlere beste veren, başarılı besteci Resan Mehreliyev üstlenmektedir.

Milyonluk Kuş’un yönetmenliğini HayalAslanzade, senaristliğini Tevekkül T Mehreliyev üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise, Ufuk Özkan ve Gökçe Özyol’un yanı sıra, Mehtap Bayri, Müşfiq Şahveriyev, Dilara Aliyeva yer almaktadır. Filmin yapımcılığını ise Yılmaz Çiftçi, Artlemma firması yapmaktadır.

Filmin hikayesine gelince ise, lüks otellerin birinde şoför olarak çalışan Hakkı, kendisine verilen son görevi başarıyla sonuçlandırıp gelecek hafta terfi ettirilme niyetindedir. Hakkı, yurt dışından özel davet edilmiş bir mimarı karşılamak için havaalanına gittiğinde, polis tarafından aranmakta olan bir kuş hırsızını mimar sanarak yanlışlıkla arabasına alır. Böylelikle restorasyonu tamamlanmak üzere olan tarihi bir heykel, yanlışlıkla kuş hırsızına emanet edilmiş olur ve büyük komedi hikâyesi başlar.

Senarist Tevekkül T Mehreliyev Hakkında:

Azerbaycan’da doğan Tevekkül T Mehreliyev, 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik bölümünden dereceyle mezun oldu ve 2016 yılında Koç Üniversitesinde doktorasını tamamladı. Hayattaki en büyük iki tutkusunu Matematik ve Yazmak olarak tanımlayan Mehreliyev eğitim öğretim hayatı boyunca bir çok edebiyat dergisine öyküler yazdı. “Neden T” adlı bir romanı da olan Mehreliyev, aynı zamanda senaryo yazarlığı yapmaktadır. Büyük Ev, Kızım İçin dizilerinin senaristiliğini, 2015 yılında gerçekleştirilen “Selfinaz” adlı stand-up showun metin yazarlığını, Milyonluk Kuş uzun metrajlı filminin senaristliğini üstlenmiştir. Artlemma Yapım’ın kurucu ortağı olan Mehreliyev,halen Koç Üniversitesinde Matematik Dersleri vermekte ve İstanbul’da yaşamaktadır.

Yapımcı Yılmaz Çiftçi Hakkında:

Yılmaz Çiftçi, 2007 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden dereceyle mezun olmuştur. Yine Bilgisayar Mühendisliğinde Master yapan Çiftçi, Finans, Sigorta ve İlaç sektörlerinde hizmet verenve kurucu ortağı olduğu teknoloji şirketlerinde yöneticilik yapmaktadır. 2014 yılında “Sinema ve Televizyon dünyasına kaliteli içerikler üretmek.” mottosuyla Artlemma Yapımın kurucu ortaklğını üstelenmiştir. Aynı zamanda bir Melek Yatırımcı olan Çiftçi, İstanbul’da yaşamaktadır.