4. Kez düzenlenen Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 4 Aralık 2015 tarihinde İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde muhteşem bir açılışla seyircilerini selamladı. Tiyatro Keyfi’ nin ‘Cahide Müzikali’ ile seyircilerine unutulmaz dakikalar yaşatan festival, İzmir’e sunduğu oyunlarının yanında, yapılacak olan panellerle dikkatleri üzerine çekiyor.
7 Aralık 2015 tarihinde Sanat Eleştirmeni Yaşam Kaya‘ nın moderatörlüğünde;
Doğuş Yayın Grubu’nun Dış İlişkiler ve Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe
Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Ece Saruhan
BirGün Gazetesi Köşe Yazarı Zafer Diper
Konak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde saat 15-00‘da tiyatro ile medyanın ilişkilerini masaya yatıracaklar. Tiyatro medyada özgür biçimde kendisine yer bulabiliyor mu? Tiyatro-Medya arasındaki ilişki diğer sanat dallarına göre ne derece samimi? Tiyatronun medyada yer bulabilmesi için hangi alternatifler üretilmeli? Medyadaki editörler, yayın yönetmenleri tiyatro sanatı hakkında ne derece bilgililer? Medya ile tiyatro arasında ilişkide politik olaylar öne çıkıyor mu?
Sorularının cevaplarını arayacak olan deneyimli gazeteciler, tiyatro sanatının gelişimine katkı sağlamak için fikirlerini sunacaklar.
