Yayınlanan tek romanı To Kill A Mockingbird /Bülbülü Öldürmek ile aldığı Pulitzer ödülü hâlâ tartışılan Amerikalı romancı Harper Lee’nin 55 yıl aradan sonra tamamlanan yeni romanı Go Set A Watchman, gelecek hafta raflara çıkıyor.
Lee’nin Go Set A Watchman‘i 1950’li yılların ortalarında yazdığı, ancak yayıncısının Lee’yi, hikâyenin “flashback” bölümlerini ayrı bir roman olarak yazması konusunda ikna ettiği belirtiliyor.
Harper Lee, Go Set A Watchman‘in yayınından sonra Bülbülü Öldürmek‘e benzer bir dizi roman yazmayı tasarlıyor. 1960 tarihli Bülbülü Öldürmek, 1961’de Pulitzer ödülü kazanmış ve yirminci yüzyılın en büyük romanlarından biri olarak nitelendirilmişti.
Lee’nin gelecek onbeş yıl içinde yazacağı romanların konuları şöyle: 1- Irk (sorunları) ile ilgili bir roman 2- Victoria döneminde geçen bir roman 3- Graham Greene’nin “An Entertainment” dediği şey üzerine bir roman 4- Monroeville 1958 üzerine bir roman 5- Birleşmiş Milletler üzerine bir roman 6-Hindistan’da 1910’da geçen bir roman… Bunlardan ırk üzerine yazacağı romanın, Bülbülü Öldürmek ile Go Set A Watchman temasında olacağı belirtiliyor.
