annem güneş sezai akmen anısına..
YAŞAM HER KİŞİNİN KENDİSİNE GÖRE SEYAHATNAMESİNİ KENDİSİNE YAZDIRIR…
Erbil Göktaş ile Yeni Tiyatro Dergisinin ilk onlu yılında tanışmak kısmet olmuştu.Dergiye ilgim artmış. Yıllar yılları kovalarken onun çalışkanlığı, üretkenliği akademisyenlik çalışmalarına paralel olarak götürdüğü yayıncılık hayatında inatla direnmesi zamanla daha da hoşuma gitmişti. Erbil kendinden çok yaptığı işi önemseyenlerden olup sıcak ve umutlu duruşuyla kendisini beslemeyi başarmış. Tiyatro ve sonrasında sinema için çabalarını fevkalade arttırmıştır. Yeni Tiyatro Dergisinin sesini çalışma arkadaşlarıyla birlikte gittikçe yükselterek duyurma ve başarma anlamında önemli bir eşiği atlatmış. Ödül tanımıyla da dergisiyle sırt sırta yeni jürisini oluşturarak tiyatro ve sinema alanında çeşitli katmanlarda yapılan çalışmaları taçlandırma düşüncesini gerçekleştirme başarısı göstermiştir.
Akademisyenlik anlamında ciddi kişilğinde üstlendiği tiyatro bölüm kuruculuğunda gösterdiği gayreti Erzurumdan Kocaeli Üniversiteleri Güzel Sanatlar Fakültesine kadar uzanmış. Öğretim elemanları ve özellikle öğrencileriyle kurduğu sevgi, anlayış ,çalışma-araştırmaya dayalı beraberlik daima örneğe adaylığa neden olmuştur.
Birbirlerine bağlı ,kısalı uzunlu bölümlerden oluşan yaşam denen yukarıda belirtiğim başlık gibi seyahatnamesinde Erbil Göktaş çoğumuzda sıcak çağrışımlar oluşturmamıza neden olan tanımlamanın sahibi olmuş.
Tiyatro Dergisi kurucusu ve genel yayın yönetmeni, Uluslararası Yeni Tiyatro ve Sinema Dergisi Emek, Başarı Ödülleri kurucusu -başkanı Dr. Erbil Göktaşın tiyatro ve sinema için gayretleri üzerinde bulunan imzasının kalıcılığı gerçekleşme başarısını göğüslemiştir.
Yeniliğe hep açık ve kendisiyle sürekli yarışan Erbil 2007 yılından beri çıkardığı dergisinin aylık olarak ilk ve tek hakemli olma özelliğiyle de hep gurur duymuştur. Ekonomik zorlukların öne çıktığı günümüzde bile okuyan insana güveniyle sevgili dergisini ayakta tutmayı başaran Erbil Göktaş kendisini ise aynı uygulamadan! esirgemiştir. Huzur içinde dinlenmesi bir dua gibi dostlarının arkadaşlarının, öğrencilerinin ve sevenlerinin temennisidir.
Füsun Akmen Balkaya / 06.12.2025
