Alfred Hitchcock’un ‘Gerilim Komedisi’ 39. BASAMAK!

Gerilim atmosferinin çevrelediği, alabildiğine çılgın bir komediyi sahneye taşıyan “39 Basamak”; 2-3-4 Mart tarihlerinde art arda üç oyunla Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde! Demet Evgar, Engin Hepileri, Bülent Şakrak ve Okan Yalabık’ın birlikte rol aldığı “39 Basamak”; hareketli, heyecanlı ve komik hikayesinin yanı sıra oyuncuların muhteşem performansıyla da çok konuşuluyor.

1935 Ağustos’unda, Richard Hannay (Engin Hepileri), can sıkıntısını dağıtmak için bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla (Demet Evgar) tanışır ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik ve heyecanlı bir casusluk serüveninin ortasında bulur. Bu serüvende ise onlara pek çok rolle karşımıza çıkan soytarılar (Okan Yalabık ve Bülent Şakrak) eşlik eder.

John Buchan’ın, 1935’te Alfred Hitchcock tarafından beyazperdeye taşınan “39 Basamak” adlı gerilim romanı, daha sonra Patrick Barlow tarafından tiyatroya uyarlandı.

Yapımcılığını, oyuncuların kurduğu “Müşterek” isimli yeni oluşumun üstlendiği, Tiyatro.iN ve Pangar Tiyatro’nun da destek verdiği “39 Basamak”ın Türkçe çevirisini Mehmet Ergen yaptı. Mehmet Birkiye yönetmenliğinde tiyatroseverlerle buluşan oyunun dekor tasarımı Efter Tunç’a, kostüm tasarımı Ayşegül Alev’e, ışık tasarımı Cem Yılmazer’e, hareket düzeni Alpaslan Karaduman’a, kukla tasarımı ise Candan Seda Balaban’a ait.

“39 Basamak”; 2 Mart 2016, Çarşamba, 3 Mart 2016, Perşembe ve 4 Mart 2016, Cuma akşamları Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Başlama saati 20:30 olan oyunların biletleri Biletix, Zorlucenterpsm.com ve Zorlu PSM gişelerinde!

Bilgi için: twitter.com/39Basamak

“39 BASAMAK” HAKKINDA

John Buchan’ın “39 Basamak” adlı gerilim romanı; 1935 yılında Alfred Hitchcock tarafından, heyecan yüklü atmosferine incelikli ama geri planda duran bir mizah dozu da eklenerek beyazperdeye taşındı. “39 Basamak”ı tiyatroya uyarlayan Patrick Barlow da, bu mizah anlayışını alabildiğine öne çıkararak; gerilim atmosferinin çevrelediği, alabildiğine çılgın bir komedinin izini sürdü. Barlow, “39 Basamak”ı oyunlaştırırken, Alfred Hitchcock’u sahne sahne takip ederek romandan çok filmin, Hitchcock’un uyarlamasını sahneye taşıdı. Geleneksel komedi anlayışının vazgeçilmez öğelerini; dinamik ve durmak bilmez bir aksiyonu, olmayacak ama harikulade teatral rastlantıları, yaptıkları ile yapmak istedikleri birbirine uymayan karakterleri, binbir kalıba giren oyuncuları ustalıkla bir araya getiren bu uyarlama sonunda ortaya çılgın bir komedi çıktı.